Rad imam ponedeljek

Kako postaneš dober poslovnež, ne da bi prodal lastno dušo?

Knjigo Rad imam ponedeljek sestavljajo štirje večji deli: »Temelji«, »Velika podoba«, »Uresničevanje«, »Dosežki«. Avtor John Beckett o njej pravi takole:

V prvem delu, »Temelji«, ponujam nekaj osebnih izkušenj – edinstvene izzive, ki so se izkazali za odločilne in so mi pogosto razkrili življenjsko pomembne resnice. Za ta spoznanja je značilno, da niso prihajala v velikih odmerkih, ampak po majhnih delčkih, ki so se sčasoma uskladili. Močno so vplivala name, oblikovala so moj pogled na življenje in me razvnela za poslovno dejavnost. 

V drugem delu, »Velika podoba«, si v kratkem filozofskem potovanju ogledamo zahodno kulturo skozi izrazito različni okni. Ko gledamo skozi prvo, vidimo, da je med delom in vero velika razdalja – da sta to ločena svetova. Če pa pogledamo skozi drugo okno, delo ni za cele svetove oddaljeno od vere – oba sta enotna in skladna. 

V tretjem delu, »Uresničevanje«, si ogledamo posebne načine, kako je temeljne resnice mogoče združiti z vsemi oblikami vsakdanjega življenja, zlasti z našim delom. Značilna kakovost teh resnic je v tem, da so ukoreninjene v Svetem pismu; v njem sem odkril osupljiv vir, ki je zelo pomemben za poslovno dejavnost. Potrdilo se je v času, pa vendar je sodobno. 

Četrti del, »Dosežki«, povezuje ključne zamisli in opisuje, kako jih mi kot posamezniki uveljavljamo v poslovanju. 

Ta knjiga ni teoretična, ampak je povsem zakoreninjena v resničnem svetu. Za tistim, kar boste brali, so moje lastne izkušnje, vključno s skoraj štirimi desetletji v delovnem okolju. Toda čeprav so te zgodbe uvrščene za popestritev, knjiga ne govori o meni. Ravno tako ni knjiga »z navodili za uporabo«: »Samo ravnajte se po teh štiristopenjskih načelih, ostanite v ozadju in glejte, kaj se dogaja!« To je bolj knjiga, ki nas bo trdneje zasidrala v nekaj osnovnih načelih in nam odprla nekaj drugačnih miselnih poti. To je knjiga, ki nam bo pomagala odkriti, kako pomembno je v praksi, da se v poslovanju in drugem početju ravnamo po temeljnih vrednotah.

Prepričan sem, da pravilno uporabljena resnica prinaša uspeh. Knjigo Rad imam ponedeljek lahko naročite na [email protected] ali GSM 041 393 119.