Avtor: Robert J. Tamasy – V poslovnem in strokovnem svetu se osredotočamo na cilje, nove izdelke in storitve, prodajne kvote in dobiček. Za te stvari si prizadevamo z veliko energije in z odločnostjo, da bomo dosegli svoje cilje. Kaj pa se zgodi, ko smo uspešni, ko smo dosegli načrtovane rezultate? Največkrat si preprosto postavimo nove cilje in naloge, prodajne kvote in dobiček. Nato svojo pozornost hitro preusmerimo na naslednjo nalogo.

Mnoge organizacije in vodje, ki jih njihova poslanstva in cilji popolnoma prevzamejo, hitijo mimo pomembnih mejnikov in zmag, ne da bi za trenutek obstali in proslavili, kar so dosegli. Predstavljajte si alpiniste, ki se vzpenjajo na visoko goro, in ravno ko dosežejo vrh, v daljavi zagledajo drugega veličastnega očaka. Namesto da bi uživali v tem, kar so pravkar dosegli, pohitijo v dolino in se odpravijo proti naslednji zahtevni gori.

Sliši se neumno, kajne? Vendar prav to pogosto počnemo. Namesto da bi sledili pregovoru: “Dober počitek je pol dela,” pohitimo proti obzorju in si prizadevamo za še večje dosežke. Ko sem bil časopisni urednik, sem se tudi sam boril s to skušnjavo. Trdo smo delali, da smo sestavili najnovejšo izdajo, pri tem premagali številne ovire in prepreke, ko pa je enkrat zapustila tiskarno, smo svojo pozornost kmalu usmerili v načrtovanje, pisanje, urejanje in oblikovanje naslednje izdaje.

Zato sem si vedno prizadeval za trenutek oddiha in naši ekipi omogočil, da uživa v doseženem, preden smo se osredotočili na naslednji sklop rokov. Potrebovali smo čas za praznovanje.

Moj prijatelj Rick Boxx, ki prav tako redno sodeluje pri Ponedeljkovi mani, je v enem od svojih dnevnih sporočil po elektronski pošti zapisal: “Praznovanje je pomemben del poti. Z njim lahko pomladimo osebje, izrečemo priznanje najboljšim delavcem in utrdimo ekipo.” Z vsakodnevnim trudom se lahko vzpostavi tovarištvo, pri čemer združujemo svoje talente in sposobnosti za dosego skupnega cilja. To isto tovarištvo – nekateri mu pravijo esprit de corps – pa se utrdi in okrepi, ko lahko skupaj uživamo v žaru dobro opravljenega dela.

Dober primer tega vidimo v svetopisemski starozavezni knjigi Nehemija. Izraelci so opravili svojo “misijo nemogoče”, ko so s trdim delom obnovili jeruzalemsko obzidje ter obnovili in naselili hiše v mestu. Čeprav so naleteli na močno nasprotovanje, so obnovo končali v neverjetnih 52 dneh. Vsekakor je bil čas za praznovanje. In to so tudi storili.

V Nehemijevi knjigi 12:27 beremo: “Za posvetitev jeruzalemskega obzidja so po vseh njihovih krajih poiskali levite, da so prišli v Jeruzalem in tako v veselju obhajali praznik posvetitve s hvalnicami in s petjem, s cimbalami, s harfami in s citrami.” Izraelcem se je obetalo v prihodnosti še mnogo drugih težav, zavedali pa so se, kako pomembno je proslaviti, kar so storili.

Kralj Salomon, ki je veljal za najmodrejšega in najuspešnejšega med starodavnimi izraelskimi kralji, je razumel vrednost praznovanja: “Glej, to sem spoznal za dobro in lepo: da človek jé in pije in uživa dobro pri vsem svojem trudu, s katerim se muči pod soncem, v številu dni svojega življenja, ki mu jih je Bog dal, kajti to je njegov delež” (Pridigar 5:17).

Na svojem delovnem mestu izkoristite priložnosti za praznovanje. To bo vašo ekipo napolnilo z energijo in jo motiviralo.

O avtorju
© 2021. Robert J.Tamasy je napisal knjigi Ambasadorji v poslovnem svetu: trajna zapuščina evangelizacije in učenčevstva v organizaciji CBMC (organizacija, podobna slovenskemu krščanskemu društvu Poslovni tok Slovenija), Poslovanje v najboljšem pomenu besede: Brezčasna modrost iz knjige Pregovorov za današnje delovno okolje, v sodelovanju s Kenom Johnsonom je napisal knjigo Kako živeti življenje s srcem pastirja, skupaj z Davidom A. Stoddardom pa knjigo Mentorstvo s srcem. Vsakih 14 dni objavlja na svojem blogu: www.bobtamasy.blogspot.com.

Prevod: Maja Bilbija, Poslovni tok Slovenija, www.poslovnitok.si
Odgovorna oseba: Prof. dr. mag. Dragica Kisilak, univ.dipl.inž.

Vsa morebitna vprašanja ali želje prosimo pošljite na: [email protected]

Vprašanja za diskusijo in razmislek

  1. Ali je praznovanje nekaj, čemur na delovnem mestu posvečate pozornost? Kdaj ste si nazadnje lahko vzeli čas, da ste praznovali zaključek pomembnega cilja ali projekta?
  2. Kako se počutite, ko ste del takega praznovanja? Če je vaša organizacija bolj podobna tistim, ki se zapodijo v naslednji projekt, namesto da bi se ustavili in veselili doseženega, kako bi bilo, če bi imeli priložnost proslaviti dobro opravljeno delo?
  3. Kaj menite, zakaj je nekaterim težko obstati za trenutek in uživati v navdušenju ob trenutku zmage? Kakšen vpliv lahko ima na sodelujoče, če ne dobijo priložnosti za praznovanje pomembnih dosežkov?
  4. Katere koraki bi lahko uvedli vi ali vaša ekipa, da bi zagotovili, da se res lahko ustavite in praznujete, namesto da bi svojo pozornost takoj usmerili na naslednji težavni izziv?

OPOMBA: Če imate Sveto pismo in bi želeli prebrati več o tej temi, preberite naslednje odstavke (če imate internetno povezavo, lahko – s klikom na spodnje vrstice – preberete vse naštete citate neposredno na biblija.net):

Pridigar 9:10; Efežanom 2:10; Kološanom 3:17; 3:23-24; 1 Tesaloničanom 5:16-18

Copyright © Poslovni tok Slovenija – Vse pravice pridržane!