Avtor: Robert J. Tamasy – Mnogi med nami preživimo 40 ali več ur vsak teden na delovnem mestu, naj bo to v tradicionalni pisarni, potujoč od enega mesta do drugega, ali pa – vedno pogosteje – doma. Domača pisarna je bila v preteklosti redkost, zdaj pa je postala vsakdanja stvar, še posebej kot posledica pandemskih omejitev. Ne glede na to, kje opravljamo svoje delo, pa je žalostna resnica, da so mnogi ljudje globoko nesrečni. 

Morda je tako, ker imamo pri delu napačen pristop. Morda gledamo na svojo službo kot na pot, da zaslužimo dovolj denarja za plačevanje računov. Ali pa jih imamo za potrebno nevšečnost, s katero bomo dosegli uglednejši položaj oz. izboljšali svoj življenjepis in s tem svoje možnosti za boljšo službo. 

To utegnejo biti simptomi zelo preprostega problema: manjka nam strasti za delo, ki ga opravljamo. Nimamo vizije za spremembe na boljše, ki jih lahko prinesemo celo na najmanj zahtevnih delovnih mestih. Rešitev je lahko v tem, da stopimo korak nazaj in ponovno ocenimo to, kar delamo, zakaj to delamo – in kako to delamo. 

Dr Martin Luther King mlajši je bil dobro znan po svojem delu na področju državljanskih pravic – in to po pravici. Znal pa je tudi navdihniti ljudi v svojem občinstvu, da so uzrli širše obzorje kot pa samo svoje lastno življenje in si tako postavili višje standarde. Leta 1967 je v govoru višjim osnovnošolcem v Philadelphiji v Pennsilvaniji, ZDA, mlade pozval, da razmislijo: “Kakšen načrt imate za svoje življenje?” Ena od izjav v tem govoru je bila še posebej omembe vredna: 

“Če se izkaže, da je vaša usoda pometanje ulic, jih pometajte, kot je Michelangelo slikal slike. Pometajte, kot je Beethoven skladal glasbo… Pometajte ceste, kot je Shakespeare pisal poezijo. Pometajte ulice tako dobro, da se bodo celo nebeške vojske vojske ustavile in rekle: Tu je živel izvrsten pometač, ki je svoje ulice odlično pometal.” 

Sveto pismo jasno pravi, da naj bo takšna motivacija pravilo in ne izjema: 

Ne le to, kar delate, ampak tudi, za koga delate. Če opravljamo svoje delo dovolj dobro, da bo šef zadovoljen z nami ali pa da si prislužimo napredovanje oz. nek dodatek, je to motivacija, ampak predstavljajte si, da vam je to nalogo poveril Bog? “In vse, kar koli delate v besedi ali v dejanju, vse delajte v imenu Gospoda Jezusa in se po njem zahvaljujte Bogu Očetu… Kar koli že delate, delajte iz srca, kot da delate za Gospoda, ne za ljudi, saj veste, da boste v povračilo prejeli dediščino od Gospoda” (Kološanom 3:17, 23, 24). 

Delajte trdo, dokler ste sposobni tako delati. Ko smo še na začetku svoje kariere, so nam zdi, kot da je pred nami še cela večnost časa, da dosežemo, kar smo si zastavili. Ko pa postajamo starejši, se zavemo, da je naš čas omejen – enak kot naše moči in vzdržljivost. Vedno manj je priložnosti, da pustimo svoj pečat. “Vse, kar išče tvoja roka, da bi naredila, naredi z vso močjo: ne dela ne preudarjanja ne spoznanja ne modrosti namreč ni v podzemlju, kamor greš” (Pridigar 9:10). 

Marljivo delo je večinoma prepoznano in poplačano. Ko ljudje vidijo navdušenje in strast, ki ju vlagamo v svoje delo, to vzbudi pozornost. Naše delo lahko spregovori samo zase in tako so nam podeljene večje odgovornosti. “Si videl človeka, ki je bil spreten pri svojem delu? Pred kralji bo stal, ne bo stal pred mračnjaki” (Pregovori 22:29). 

O avtorju
© 2021. Robert J.Tamasy je napisal knjigi Ambasadorji v poslovnem svetu: trajna zapuščina evangelizacije in učenčevstva v organizaciji CBMC (organizacija, podobna slovenskemu krščanskemu društvu Poslovni tok Slovenija), Poslovanje v najboljšem pomenu besede: Brezčasna modrost iz knjige Pregovorov za današnje delovno okolje, v sodelovanju s Kenom Johnsonom je napisal knjigo Kako živeti življenje s srcem pastirja, skupaj z Davidom A. Stoddardom pa knjigo Mentorstvo s srcem. Vsakih 14 dni objavlja na svojem blogu: www.bobtamasy.blogspot.com. 

Prevod: Maja Bilbija, Poslovni tok Slovenija, www.poslovnitok.si 
Odgovorna oseba: Prof. dr. mag. Dragica Kisilak, univ.dipl.inž. 

Vsa morebitna vprašanja ali želje prosimo pošljite na: [email protected] 

Vprašanja za diskusijo in razmislek 

  1. Kako bi opredelili “strast”? Kaj so nekatere stvari, ki so vam izjemno pomembne? 
  2. Ste mnenja, da svoje delo opravljate s strastjo – neomejenim navdušenjem, ki ga drugi takoj opazijo? Razložite svoj odgovor. 
  3. Kdo je najbolj strasten delavec, ki ste ga kdaj opazili oziroma z njim delali? Kaj so bile nekatere lastnosti, ki jih je imela ta oseba in ki so odsevale njeno strast in navdušenje? 
  4. Glede strasti, ki jo imamo za delo – karkoli že to delo je – zakaj naj to, za koga delamo, prinese razliko? Se vam zdi, da naj “delo za Gospoda”, ne glede na to, kaj specifično to delo je, poveča našo predanost odličnosti? Zakaj ali zakaj ne? 

OPOMBA: Če imate Sveto pismo in bi želeli prebrati več o tej temi, preberite naslednje odstavke (če imate internetno povezavo, lahko – s klikom na spodnje vrstice – preberete vse naštete citate neposredno na biblija.net): 

Pregovori 12:11; 12:24; 14:23; 18:9; 21:5; 24:30-34; Efežanom 2:10; 2 Timoteju 3:16-17

Copyright © Poslovni tok Slovenija – Vse pravice pridržane!