Menu

Avtor: Robert J. Tamasy – Eden od najbolj dragocenih in hkrati podcenjenih dokumentov pri zaposlovanju in vodenju ljudi je opis delovnega mesta. Namenjen je tako delodajalcu kot zaposlenemu in opisuje naloge, odgovornosti in pričakovanja za določeno delovno mesto, tako da oba jasno razumeta, kaj se od zaposlenega zahteva.

Pred leti, ko so me v CBMC zaposlili kot urednika in vodjo publikacij, je moj opis dela vključeval delo urednika revije te organizacije in soavtorstvo knjige s predsednikom organizacije. Pred tem še nikoli nisem napisal članka za revijo, vendar mi je desetletno pisanje tematskih člankov za časopise dalo dobro podlago. Poleg tega je bilo pisanje knjige eden od mojih osebnih ciljev, zato se mi je ta opis delovnega mesta zdel kot poslan iz nebes.

Vendar pa opisi delovnih mest tudi niso nezmotljivi. Če nadrejeni in podrejeni nista usklajena glede tega, kaj delo vključuje, lahko pride do težav – celo resnih. Spomnim se direktorja neke družbe, ki je razložil, kako je imel težave z uslužbenko samo zato, ker nista bila sporazumna glede tega, kaj se od nje pričakuje.

Po določenem času, ko je bil razočaran nad njenim delom, jo je poklical v svojo pisarno, pripravljen, da jo odpusti. Da bi olajšal težavno situacijo, jo je vprašal: “Kako vam je všeč vaše delo?” “O, zelo mi je všeč!” je navdušeno odgovorila. Osupel je vprašal: “Pa mi povejte, kako menite, da vam gre.” Uslužbenka se je odzvala z izjavo, kako dobro se ji zdi, da dela, in podrobno opisala naloge, ki jih je opravljala.

Direktor je hitro ugotovil, da ta ženska zelo dobro opravlja svoje delo – le da ne dela tega, kar je od nje pričakoval. Težava ni bila v opisu delovnega mesta, temveč v tem, da na začetku ni preveril, ali se oba strinjata glede tega, kaj se od nje pričakuje. Namesto da bi jo odpustil, ji je povečal plačo – in temeljito pregledal njen opis dela, da bi ji pojasnil njene odgovornosti.

Če ste privrženec Jezusa Kristusa, imate še drug “opis dela” – kaj Bog pričakuje od vas v vlogi “Kristusovega ambasadorja”, kot je opisano v 2 Korinčanom 5:20. Lahko bi navedli številne odgovornosti, kot so zapisane v Svetem pismu, tukaj pa jih navajamo le nekaj:

Ljubiti Boga in druge. Ko so Jezusa vprašali, naj navede največjo zapoved, je odgovoril: “Rekel mu je: Ljubi Gospoda, svojega Boga, z vsem srcem, z vso dušo in z vsem mišljenjem. To je največja in prva zapoved. Druga pa je njej podobna: Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe” (Matej 22:37-39).

Delati z vsem srcem. Prizadevati si moramo, da bi bili priče za Jezusa s svojimi besedami, vendar globino in pristnost svoje vere pokažemo s prizadevnostjo in zavzetostjo za odličnost v vsem, kar počnemo. “Kar koli že delate, delajte iz srca, kot da delate za Gospoda, ne za ljudi, saj veste, da boste v povračilo prejeli dediščino od Gospoda. Služíte Gospodu Kristusu” (Kološanom 3:23-24).

Delati z integriteto. Če dajemo prednost poštenosti in integriteti, nam to pomaga izstopati v poslovnem in poklicnem svetu, kjer so kompromisi in nepoštenost zelo razširjeni. “Popolnost vodi iskrene, pokvarjenost ugonablja varljivce” (Pregovori 11:3). “Pravična tehtnica in skodelici so Gospodova last, njegovo delo so vse uteži v skrinjici” (Pregovori 16:11).

O avtorju
© 2023. Robert J.Tamasy je napisal knjigi Ambasadorji v poslovnem svetu: trajna zapuščina evangelizacije in učenčevstva v organizaciji CBMC (organizacija, podobna slovenskemu krščanskemu društvu Poslovni tok Slovenija), Poslovanje v najboljšem pomenu besede: Brezčasna modrost iz knjige Pregovorov za današnje delovno okolje, v sodelovanju s Kenom Johnsonom je napisal knjigo Kako živeti življenje s srcem pastirja, skupaj z Davidom A. Stoddardom pa knjigo Mentorstvo s srcem. Vsakih 14 dni objavlja na svojem blogu: www.bobtamasy.blogspot.com. 

Prevod: Maja Bilbija, Poslovni tok Slovenija, www.poslovnitok.si
Odgovorna oseba: Prof. dr. mag. Dragica Kisilak, univ.dipl.inž.

Vsa morebitna vprašanja ali želje prosimo pošljite na: [email protected]

Vprašanja za diskusijo in razmislek

  1. Ali imate uradno zapisan opis delovnega mesta? Če da, ali ste ga pred kratkim ponovno ocenili? Kako dobro menite, da ga izpolnjujete?
  2. Ali ste že kdaj doživeli opisano situacijo, ko delodajalec in delavec nista enako razumela pričakovanj glede delovnega mesta? Do kakšnih težav bi lahko prišlo zaradi tega?
  3. Kakšna je vaša reakcija na misel, da če verjamete v Boga in ste privrženec Jezusa Kristusa, Sveto pismo ponuja drugačen pogled na opis vašega delovnega mesta na trgu? Kakšne bi lahko bile posledice, če nam to ni jasno?
  4. Kateri drugi nauki iz Svetega pisma po vašem mnenju veljajo na tem mestu in opisujejo, kako naj Kristusovi privrženci ravnajo v poslovnem in poklicnem svetu? Kaj to pove o sporočanju naše vere?

OPOMBA: Če imate Sveto pismo in bi želeli prebrati več o tej temi, razmislite o naslednjih odstavkih (če imate internetno povezavo, lahko s klikom na naslednje vrstice preberete vse naštete citate)

Pregovori 14:5; 18:9; 22:4; Kološanom 3:17; 4:5-6; Jakob 2:14-17; 1 Peter 3:15-16

Copyright © Poslovni tok Slovenija – Vse pravice pridržane!