Avtor: Robert J. Tamasy – V letih, ko sem bil urednik revije, so bili eni mojih najljubših trenutkov, kadar smo se zbrali z ustvarjalno ekipo in načrtovali naslove in grafično oblikovanje naslednje izdaje. Ker sem pisec z dobrim občutkom za vizualno predstavitev, sem se teh sestankov udeleževal s jasno oblikovanimi zamislimi, vendar sem bil vsakič ob koncu sestanka presenečen nad rezultati naše ustvarjalne sinergije. In ko je bila izdaja končno natisnjena, je bilo povsem jasno, da je bila celota večja od vsote delov.

Moj sodelavec je to izrazil takole: “Nihče od nas ni tako pameten, kot smo vsi skupaj.” Kajti vsi imamo svoje prednosti in področja strokovnosti. Kot posamezniki lahko dosežemo dobre stvari; toda če se povežejo različni ljudje, ki z veseljem združujejo svoje sposobnosti, lahko namesto dobrega dela nastane čista mojstrovina.

Pomislite na simfonični orkester: v njem mamo zbirko godal, pihal, trobil in tolkal. V vsaki od teh skupin so specializirana glasbila. V skupini tolkal so na primer mali bobni, bas bobni, pavke, činele, zvončki in gongi. Vsak od njih je zasnovan tako, da proizvaja značilen zvok, ki lahko ob sodelovanju z vsemi drugimi instrumenti ustvari čudovito glasbeno delo.

Enako velja v svetu športa: sodelujejo športniki različnih velikosti in spretnosti, vsi z različnimi odgovornostmi, v skupnem prizadevanju za zmago – rezultat, ki bi bil nemogoč, če eden ali več članov ekipe ne bi opravilo svojih nalog.

Vsak dan to lahko vidimo tudi v poslovnem in poklicnem svetu, kjer podjetja dosegajo uspeh, če so pravi ljudje na pravih mestih in opravljajo prave naloge. Če njihove edinstvene sposobnosti niso izkoriščene in usklajene za kar največjo učinkovitost, to lahko privede do poslovnega neuspeha ali celo stečaja. Všeč mi je, kaj nas Sveto pismo uči o usklajenem sodelovanju ljudi pri doseganju skupnih ciljev:

Sodelovanje prinaša dodatno moč. Opazili so, da lahko en delovni konj potegne določeno težo, dva, ki sodelujeta, pa lahko pogosto potegneta nekajkrat večjo težo. “Boljše je, da sta dva kakor eden, ker imata dobro plačilo za svoj trud: če namreč eden pade, ga njegov tovariš vzdigne, gorje pa enemu, če pade, ker ni drugega, da bi ga vzdignil… In če koga izsiljujejo, mu dva stopita ob stran: trojna vrvica se ne pretrga hitro” (Pridigar 4:9-12).

Skupno delo izpopolnjuje naše sposobnosti. Vsem nam lahko koristi izpopolnjevanje, in kadar sodelujemo, lahko drug drugemu pomagamo prepoznati slepe pege, ugotavljati slabosti in dopolnjevati prednosti drug drugega. “Železo se brusi z železom, človek brusi svojega bližnjega” (Pregovori 27:17).

Sodelovanje nam daje potrebno podporo. Izzivi in preizkušnje lahko jemljejo pogum in razočarajo celo najbolj odločne posameznike. Kadar sodelujemo, pa si lahko zagotovimo medsebojno spodbudo in podporo. “…iz dneva v dan drug drugega spodbujajte, dokler še lahko rečemo ‘danes’…” (Hebrejcem 3:13). “Ne zapuščajmo svojega zbora, kakor imajo nekateri navado, marveč drug drugega spodbujajmo, in to tem bolj, čim bolj vidite, da se bliža dan” (Hebrejcem 10:25).

O avtorju
© 2022. Robert J.Tamasy je napisal knjigi Ambasadorji v poslovnem svetu: trajna zapuščina evangelizacije in učenčevstva v organizaciji CBMC (organizacija, podobna slovenskemu krščanskemu društvu Poslovni tok Slovenija), Poslovanje v najboljšem pomenu besede: Brezčasna modrost iz knjige Pregovorov za današnje delovno okolje, v sodelovanju s Kenom Johnsonom je napisal knjigo Kako živeti življenje s srcem pastirja, skupaj z Davidom A. Stoddardom pa knjigo Mentorstvo s srcem. Vsakih 14 dni objavlja na svojem blogu: www.bobtamasy.blogspot.com.

Prevod: Maja Bilbija, Poslovni tok Slovenija, www.poslovnitok.si
Odgovorna oseba: Prof. dr. mag. Dragica Kisilak, univ.dipl.inž.

Vsa morebitna vprašanja ali želje prosimo pošljite na: [email protected]

Vprašanja za diskusijo in razmislek

  1. Ste že kdaj sodelovali pri nekem skupinskem projektu in doživeli rezultat, ki je daleč presegel vse, kar ste si predstavljali, da bi lahko skupaj dosegli? Če je tako, kakšen je bil ta rezultat? Kako ste se pri tem počutili?
  2. Kako razumete izjavo: “Nihče od nas ni tako pameten, kot smo vsi skupaj”? Če izhajate iz izkušenj, s katerimi ste se srečevali v delovnem okolju, ali menite, da je to načelo močno izraženo? Zakaj ali zakaj ne?
  3. Katere so nekatere slabosti vztrajanja pri samostojnem delu, tudi če je oseba izredno nadarjena in zelo spretna pri svojem delu?
  4. Ali imate ob sebi koga, ki za vas opravlja vlogo, ki bi jo lahko opisali kot “železo, ki ostri železo”? Če je tako, opišite, kako to poteka. Kakšne težave lahko po vašem mnenju nastanejo, če nimamo delovnega odnosa, v katerem lahko drug drugega brusimo?

OPOMBA: Če imate Sveto pismo in bi želeli prebrati več o tej temi, preberite naslednje odstavke (če imate internetno povezavo, lahko – s klikom na spodnje vrstice – preberete vse naštete citate neposredno na biblija.net):

4 Mojzes 11:10-17; Pridigar 4:8; Marko 6:7; Luka 9:1-6; 10:1-2

Copyright © Poslovni tok Slovenija – Vse pravice pridržane!