Avtor: Rick Boxx – Kako bi opredelili “veličino”? Ali če se izrazimo drugače, kaj bi bilo potrebno, da bi dosegli resnično veličino v poslovnem in strokovnem svetu? 

Nekateri povezujejo veličino z doseganjem ogromnega materialnega bogastva. Drugi bi rekli, da mora človek za veličino doseči visok status ali slavo na svojem izbranem področju delovanja. Za nekatere veličina pomeni biti predmet člankov v prestižnih revijah ali pa slavna osebnost, ki daje intervjuje v televizijskih oddajah oz. sodeluje v reklamah. 

Vsaka od teh možnosti je eden od raznih načinov, kako meriti visoko stopnjo dosežkov. Vprašanje pa je, ali ti dosežki predstavljajo veličino? Mnogi ljudje so dosegli take višine v svoji stroki, na koncu pa so se z obžalovanjem spraševali: “Ali je to vse?” Naj vam predstavim nekega svojega znanca, ki ima zelo drugačen pogled na veličino. 

Doug, upokojeni lastnik podjetja, mi je pred kratkim povedal o enotedenskem ribarjenju v Montani, ki se ga je udeležil skupaj z desetimi mlajšimi možmi. Doug je star čez 70 let, drugi možje v tej skupini pa so bili večinoma v štiridesetih letih. Pri taki razliki v letih, zakaj bi nekdo, kot je Doug, posvetil toliko časa tem možem? Razložil je: “Ne maram ribarjenja. Ves teden sem ujel samo pet rib, ampak mnogim tem možem sem mentor že leta. V velik užitek mi je gledati, kako uživajo v naravi, medtem ko tudi preučujemo Sveto pismo.” 

Doug kot njihov mentor ne deli s temi možmi le svojih osebnih izkušenj in spoznanj, ampak jih tudi usmerja k tistemu enemu nespremenljivemu, brezčasnemu viru resnice in modrosti – Božji Besedi – in jim pomaga k razumevanju, kako je povezana z vsakim področjem njihovih življenj. 

Dougu seveda ni treba tega delati. Kot upokojeni poslovnež bi lahko “počival na lovorikah” ali uporabljal svoj prosti čas za hobije in druge stvari, ki ga zanimajo, za katere ni imel dovolj časa, ko je bil še polno zaposlen. V resnici pa dela nekaj, kar ga močno zanima: pomaga mlajšim možem, da rastejo v svoji veri in se učijo, kako postajati učinkoviti, plodni Gospodovi služabniki tam, kjer delajo in živijo. Kot to opisuje 2. pismo Korinčanom 5:20 – da postajajo Kristusovi poslanci. 

Po eni strani bi lahko rekli, da Doug žrtvuje svoj čas. Ampak on tega resnično ne vidi tako. To ima za poseben privilegij, da lahko pomaga drugim učiti se Božjih poti in jih izvajati v praksi. In spotoma – pa čeprav tega ne govori sam o sebi – izpolnjuje, kar je Jezus Kristus rekel v Mateju 5:19: “Kdor pa … bo izpolnjeval in učil (te zapovedi), bo imenovan velik v nebeškem kraljestvu. 

Uveljavlja še tudi drugo načelo, ki ga je Jezus učil v svoji Pridigi na gori, zabeleženi v Mateju 6:19-21: “Ne nabirajte si zakladov na zemlji, kjer uničujeta molj in rja in kjer tatovi vlamljajo in kradejo; nabirajte pa si zaklade v nebesih, kjer jih ne uničujeta ne molj ne rja in kjer tatovi ne vlamljajo in ne kradejo. Kjer je namreč tvoj zaklad, tam bo tudi tvoje srce. 

Dougova požrtvovalnost ga utegne privesti do veličine v Božjem kraljestvu. Še bolje, morda bo s seboj privedel še nekaj mlajših mož. Namesto da bi si prizadeval za tuzemske nagrade, upira oči v to, kar je Jezus imenoval “sad, ki ostane” (Janez 15:16). 

O avtorju
Vse pravice pridržane 2021, Unconventional Business Network. Prirejeno z dovoljenjem iz publikacije “Integrity Moments with Rick Boxx”, “Trenutki za integriteto z Rickom Boxxom”, komentar s krščanskega stališča na teme integritete v delovnem okolju. Če želite več informacij, obiščite www.unconventionalbusiness.org. Njegova nova knjiga, “Nekonvencionalno poslovanje”, podaja “Pet ključev za razvijanje poslovanja na Božji način”. 

Prevod: Maja Bilbija, Poslovni tok Slovenija, www.poslovnitok.si
Odgovorna oseba: Prof. dr. mag. Dragica Kisilak, univ.dipl.inž. 

Vsa morebitna vprašanja ali želje prosimo pošljite na: [email protected] 

Vprašanja za diskusijo in razmislek 

  1. V odgovor na začetno vprašanje: kako bi vi opredelili “veličino”? V kontekstu poslovnega sveta, kaj je potrebno, da bi vas imeli za “velike”? 
  2. Na osnovi tega, kar je zapisal g. Boxx, zakaj pravi, da ni dovolj, če si prizadevamo za vidne in otipljive nagrade v delovnem okolju – stvari, kot so bogastvo in prestiž, status in priznanje? 
  3. Ste kdaj bili nekomu osebni mentor ali pa je nekdo drug bil mentor vam? Če da, kakšna je bila ta izkušnja? Vam je to koristilo, kot je razložil upokojeni poslovnež Doug? 
  4. Kaj menite, kaj pomeni, naj si nabiramo zaklade v nebesih namesto zaklade na zemlji? Če bi ocenili svoje lastno življenje in delo s tega stališča, kako bi ga opisali? 

OPOMBA: Če imate Sveto pismo in bi želeli prebrati več o tej temi, razmislite o naslednjih odstavkih (če imate internetno povezavo, lahko – s klikom na spodnje vrstice – preberete vse naštete citate neposredno na biblija.net): 

Pregovori 11:4; 11:28; 15:6; 15:16; 23:4-5; 27:24; 28:20; 1 Timoteju 6:17-19; 1 Peter 1:4 

Copyright © Poslovni tok Slovenija – Vse pravice pridržane!