Avtor: Robert J. Tamasy – V svetu športa se to stalno dogaja: manj talentiran tim porazi dozdevno bolj talentiran tim – in včasih celo dominira nad njim. To je pogosta tema v filmih o športu – neke vrste predelava zgodbe o Davidu in Goljatu, kjer šibkejši prevlada nad močnim favoritom – samo da v njej uporabljajo žoge in ploščke namesto kamnov, mečev in sulic.

Ampak tega fenomena ne najdemo samo na športnih tekmovanjih. Vidimo ga tudi na drugih poljih življenja, vključno s poslovnim in strokovnim svetom. Prodajalec z vsemi naravnimi sposobnostmi, ki bi si jih človek lahko želel, doživi, da manj talentiran ali celo manj izkušen tekmec prevzame pomembno pogodbo. Ali pa podjetje, ki ima navidez vse prednosti, prehiti manjši, ampak bolj borbeno odločen konkurent. Kako lahko pride do tega?

Motivacijski govornik in svetovalec Tim Kight je morda zadel pravo misel, pa čeprav je enostavna: “Disciplina premaga talent, če talentu manjka discipline.”

Mnogim ljudem so na razpolago prave “surovine” – stvari, kot so inteligenca, prirojene sposobnosti in talenti, izobrazba in formalna usposobljenost. Pogosto pa te niso dovolj, da bi zajamčile uspeh. Tam pa pride do izraza disciplina. V športnem svetu to pomeni mnogo vaje, treninga z utežmi, neštete ure študiranja strategij, proučevanja videoposnetkov lastnih dosežkov in dosežkov nasprotnikov, vlaganje dodatnega truda, ki je potreben za odličnost.

Kaj pomeni disciplina v poslovnem kontekstu, je odvisno od specifičnega polja udejstvovanja, ampak na koncu so si scenariji vedno podobni: trdo delo, vlaganje toliko časa, kolikor je potrebno, temeljite priprave in voljnost sprejeti ali celo prositi za konstruktivno kritiko. Ni vsakdo pripravljen storiti te korake in zato, kot Kight pravi, disciplina premaga talent, če talentu manjka discipline.

Disciplina je ključna sestavina duhovne rasti, potrebna, da postanemo ljudje, kakršne je Bog namenil, da bomo postali – celo na delovnem mestu. Razmislite o naslednjem:

Disciplina večinoma ni prijetna. Kdaj ste še videli človeka, ki je treniral za maraton ali triatlon in ki se je ves čas smehljal? Malo verjetno, kajti čeprav je nujno potreben, naporen trening ne poteka vedno brez težav. “Nobeno vzgajanje pa v tistem trenutku ni prijetno, ampak bridko. Pozneje pa daje tistim, ki jih je izurilo, miren sad pravičnosti” (Hebrejcem 12:11).

Disciplina nas usmeri v pravo smer. Najbolj učinkoviti voditelji so tisti, ki izkazujejo disciplino v lastnem vedenju in delovnih navadah, ter dajejo dober vzgled tistim, ki jim sledijo. “Kdor se drži vzgoje, potuje v življenje, kdor zapušča opomin, zablodi” (Pregovori 10:17).

Disciplina v obliki kritike izboljšuje dosežke. “Nihče med nami ni tako pameten kot smo vsi mi skupaj”, pravi en rek. Disciplina voljnega sprejemanja kritike lahko spremeni dobrega igralca v zvezdnika. “Kdor zavrača vzgojo, zametuje svojo dušo, kdor pa sprejema opomin, bogati srce” (Pregovori 15:32).

O avtorju
© 2021. Robert J.Tamasy je napisal knjigi Ambasadorji v poslovnem svetu: trajna zapuščina evangelizacije in učenčevstva v organizaciji CBMC (organizacija, podobna slovenskemu krščanskemu društvu Poslovni tok Slovenija), Poslovanje v najboljšem pomenu besede: Brezčasna modrost iz knjige Pregovorov za današnje delovno okolje, v sodelovanju s Kenom Johnsonom je napisal knjigo Kako živeti življenje s srcem pastirja, skupaj z Davidom A. Stoddardom pa knjigo Mentorstvo s srcem. Vsakih 14 dni objavlja na svojem blogu: www.bobtamasy.blogspot.com.

Prevod: Maja Bilbija, Poslovni tok Slovenija, www.poslovnitok.si
Odgovorna oseba: Prof. dr. mag. Dragica Kisilak, univ.dipl.inž.

Vsa morebitna vprašanja ali želje prosimo pošljite na: [email protected]

Vprašanja za diskusijo in razmislek

  1. Kaj pravite na izjavo: “Disciplina premaga talent, če talentu manjka discipline”? Ali lahko navedete nekaj primerov, ko ste bili priča izpolnitvi tega načela?
  2. Ko razmišljate o izrazu “disciplina”, katere druge besede in podobe vam pridejo na misel? Se vam zdi, da je disciplina podcenjena v današnjem poslovnem svetu? Zakaj ali zakaj ne?
  3. Kaj mislite, koliko disciplinirani ste vi sami, tako v strokovnem, kot tudi v zasebnem življenju? Razložite svoj odgovor.
  4. Pravijo, da je disciplina pomembna za duhovno rast. Verjamete to? Kaj menite, kako bi duhovna disciplina vplivala na to, kako nekdo izpolnjuje svoje službene odgovornosti – ali bi to bilo po vašem mnenju dobro?

OPOMBA: Če imate Sveto pismo in bi želeli prebrati več o tej temi, preberite naslednje odstavke (če imate internetno povezavo, lahko – s klikom na spodnje vrstice – preberete vse naštete citate neposredno na biblija.net):

Pregovori 17:10; 19:16; 22:6; 27:17; 28:23; 2 Timoteju 2:3-6; Hebrejcem 12:4-10

Copyright © Poslovni tok Slovenija – Vse pravice pridržane!